2012/05/04

MEH kontra ELMŰ - Döntés második fokon

Egy kicsit előrerohanok... Második fokon is az Magyar Energia Hivatal nyert az ügyünkben az áramszolgáltató ellen. Kis elégtételt ugyan érzünk, de nincsen még teljes hurrá-hangulat. Előbb jó lenne valami visszajelzést kapnunk az ELMŰ részéről is, hogy lezártnak tekintik az ügyet, és tárgytalannak tekintik a velünk szemben támasztott - jogtalan -, 300.000Ft-os kötbér igényüket.

Arra ugyan nem sok esélyt látok, hogy elnézést kérnének tőlünk a rengeteg kellemetlenségért, de nekünk az is bőven megfelelő elégtétel lenne, ha abbahagynák a további "szórakozást" a hibás mérőórájuk miatt. Ha lenne bennünk elég kitartás, valamint időnk lenne, akkor bizonyára egy ügyes ügyvéddel az ELMŰ torkának lehetne ugrani... Nem kis kár okoztak ők is nekünk.

A tárgyaláson Évi vett részt, és elmondása szerint már az elejétől kezdve nem volt túl sok esélye az ELMŰ-nek. Nem is volt szükség több körre, ezért elég hamar ítéletet hirdetett. Még nem kaptuk kézbe, de hamarosan majd meg kell jönnie postán. Évi elmondása szerint az ítélethirdetés után a bírónő - szavaiban nem kis gúnnyal - elmondta az ügyvéd- és bírójelölteknek, hogy nagyjából miről is szólt ez az ügy. Nem lehetett nem észrevenni a szavaiban lévő iróniát, főleg amikor "tankmágnes" részt mesélte.

Sajnos van egy olyan érzésem, hogy a miénkhez hasonló ügyekben nem mindig születik ugyanaz az ítélet. Nem minden esetben ássa bele a főítész magát a dolgokba, mert sokkal könnyebb út az áramszolgáltató igazát jóváhagyni a magánember kárára.

Remélem, hogy néhány hét vagy hónap múlva újabb pozitív fejleményekről számolhatok be.

Hopsz... Majdnem megfeledkeztem valamiről. Jött éves elszámoló számlánk, ami alapján 2eFt-ot visszakapunk a múlt évre nézve. Mondjuk azt nem egészen értem, hogy miért csak ennyit... Azt pedig kevésbé, hogy miért nem tudják visszautalni az összeget, vagy a további számlákba beszámítani. Szerintem egyszerűbb módszer lenne, mint postást is igénybe venni.