2012/05/06

Babbancshelyzet 2012. májusában

Az idő múlásával piciny gyermekeinkből egyre nagyobb rosszaságok lesznek. Szinte észre sem vesszük, hogyan lesznek nap, mint nap magasabbak és ügyesebbek.

Márton
Most augusztusban lesz majd 3 éves. Egyelőre azon agyalunk, akarjuk-e jövőre, hogy óvodába menjen, vagy inkább maradjon még egy évig (vagy ameddig még lehet) bölcsődés. Egyre akaratosabb, de cserébe kezd egyre ügyesebb is lenni. Ez sajnos nem azt jelenti, hogy ne esne-kelne. Elég gyakori, hogy valaminek nekimegy, valamiben elesik, valamire rálép vagy rossz helyre nyúl éppen, és ezt követően jön a sírás és a hiszti. Vagy csak simán a hiszti, ha valami nem úgy megy, ahogy ő szeretné.
Az úszásban is egész szépet lépett előre, amióta Annamáriával együtt kaptak úszószemüveget. Így most már nagyobb biztonsággal megy le a víz alá, sőt van, hogy egyenesen kéri, hogy hozzunk fel valami játékot a víz alól. Persze nagyon kell arra ügyelni, hogy neki tetszően javasoljuk mit csináljon éppen.
Rajzolni nem igazán szeret, viszont odavan minden járművért, amit csak lát. Nem igazán a személyautók a kedvencei, hanem sokkal inkább a BKV különféle járművei. Mondjuk tény, hogy a tankozás is nagyon tetszett neki.
Az utóbbi két hétben, gondolom részben a jobb időnek köszönhetően, kezdett meg fiunk nagyobb lépéseket megtenni a szobatisztaság felé. Ugyan még nem mindig tud időben szólni, hogy neki pisilnie kell, de azért már látszik rajta az a hajlandóság, ami korábban nem volt meg.

Annamária
Szinte most volt karácsony, amikor a 4. betöltött életévét ünnepeltük a kisasszonynak. Ugyan a magasságbeli növekedés nem annyira látványos, mint Márton esetében, de ő is szépen növekedik. Az egyéb fejlődése viszont nagyon szépen látszik. Az óvodában azt mondják, hogy inkább a nagyobbakkal játszik és igazából nem is tűn ki nagyon közülük. A rajzai egyre szebbek és egész jó kreativitásról ad tanúbizonyságot. Néha már egész érdekes történeteket tud kitalálni... Ezzel majd később jobb lesz vigyázni, de egyelőre még emiatt nem kell aggódni.
Az úszásban a kisasszony egyelőre nem kirívó, ugyanakkor - szerintem - a korosztályához képest egész ügyesen mozog a vízben. Az úszószemüveg neki is nagyon sokat segített.
Manapság egész jól el lehet vele már játszani, mert nagyon sok minden érdekli. Többször vesszük elő a társasjátékokat, és igazából nem csak azt, ami az ő korosztályának megfelelő. Ma is éppen a Galaxis roncsderbiben építettük az űrhajókat.

Az a gond, hogy mivel, minden nap látjuk őket, együtt vagyunk velük, ezért a fejlődésüket annyira nem is vesszük észre. Szinte magától érthetődőnek tűnik, ha valami olyasmit tudnak az egyik nap megcsinálni, amivel az előző napokban még csak próbálkoztak. Képeket most nem nagyon tudok megosztani, mivel nagyon ritkán vesszük elő a fényképezőgépet.

Nincsenek megjegyzések: