2010/11/10

"Csalhat-e a villanyóra" konferencia 2.

Mivel legutóbb nagyon lelkes volt a konferenciát megelőzően, ezért nem mehetek el szó nélkül a második felvonás mellett sem. Bár az előző elég nagy csalódás volt, mivel semmire nem sikerült jutni.

Az áramszolgáltatók szépen beültettek mindenkit a hintába, köszönhetően a hirtelenből előbukkant Károlynak, aki álarcos mágus szinten zseniális trükköt mutatott be, hangos villanyóra-kattogások közepette. Az elhallgatott a zakatolást követő döbbent csendben szinte ordításnak hangzott minden szó...

Arról nem is beszélve, hogy az úgynevezett jogvédők, vagy egyéb - szerintük - fogyasztóbarát szervezetek abszolút hozzá-NEM(!)-értésről tettek tanúbizonyságot, vagy egyszerűen a semmiről beszéltek. Az igazságügyi szakértők is inkább az áramszolgáltató barátságát keresték, mivel azt állították, hogy szerintük a jelenség létezik, sokan lopják az áramot, de szerintük a jelenlévő panaszosok nem. Ezek ellenére - tudomásom szerint - az áramszolgáltató egyikünket sem "mentett fel", sőt rendőrségi eljárást is folytat ellenünk. Ha lehet, akkor már duplán próbáljon meg büntetni, bár szavaikat pontosan idézve a "kötbér nem büntetés". Akkor mi rossz nyavaja?

És most nézzük meg napokkal a második konferencia előtt, hogy mi is derült még ki az első felvonás során. Csalhat-e a villanyóra? A válasz egy erős IGEN!

Itt most vonatkoztassunk el attól, hogy a konferencián egy preparált, célnak megfelelően buherált óra volt-e. A válasz akkor is igen. Mágnessel az órát lassítani, vagy inkább tartósan lassítani nem lehet. Ellenben tartósan és véglegesen legyengül az óra fékmágnese. Laikusként fel is tehetném azt a kérdést, hogy mi szükség van egyáltalán az órában gyárilag egy mágnesre, hogy fékezzen. Nem az lenne a logikus, ha éppen nincs fogyasztás, akkor ne forogjon semmilyen irányban a tárcsa? Itt még fékezni is kell... Erre mondják bölcs, tanult barátaim magyaros akcentusú angolsággal, hogy LOL!

Most pedig bővítsük ki a korábban feltett kérdést a következő módon. "Ha csal a villanyóra, akkor kinek a javára?" Azt hiszem, hogy a választ már mindenki tudja. Csakis az áramszolgáltató javára tud tévedni. Olyan megoldás nincsen, hogy a fogyasztó jól járjon. Persze léteznek egyéb, igazi manipulási lehetőségek is, de ki az az idióta, aki kockáztatja az életét/egészségét a villanyóra, az áramvezetékek manipulásával? Bizonyára vannak, de ezeket érdekes módon az áramkommandó meg is találja. A fordított irányba pedig nem áramkommadóznak. Elképzelhetetlen olyan verzió, hogy az adott terület "egyesítő villanyóráján" alacsonyabb az érték, mint az egyedi mérőkön és ekkor ellenőrzést rendelnének el.

Felesleges tovább elmélkednem, mert előrébb nem jutunk vele. Az igazságszolgáltatás és a fogasztóvédés több szintjén is találhatóak jól fizetett téglák, amelyekből szinte áttörhetetlen fal kerekedik a tehetetlen fogyasztók ellőtt. Arról nem is beszélve, hogy az általunk, adónkból fizetett fogyasztóvédő, vagy állami intézmények szinte maltert képeznek a tudatlanságukkal és közönyükkel.

Mindenesetre belinkelem a http://www.akontroll.hu oldalon található új konferenciának a beharangozóját: http://www.akontroll.hu/bel1.php?ssz=612

1 megjegyzés:

TGWH írta...

Üdv, javaslom adjátok ki magatokat mílyszegínysígben elő kisebbségieknek, egyből a ti hátsó feleteket fogja nyalni a jogvédő brigád.