2007/10/08

Róma 3. nap

Mielőtt még mindenki azt hinné, hogy abbahagytam a blogolást, vagy végleg beleuntam volna, gyorsan írok egy kicsit a harmadik napról. Eddig sajnos az időhiány és a lustaságom meggátolt benne, de igyekszem pótolni hiányosságaimat.

A harmadik napot úgy kezdtük, hogy Évivel rettenetesen kialudtuk magunkat, és így elég későn indultunk a város felfedezésére. Első állomásunk a Tréfi kútja volt, amit valamiért a helyiek Trevi kútjának neveznek. Erre mondta a Hudson Hawkban az egyik CIA ügynök, hogy "hülyék ezek a franciák". A szökőkutas szoborkomplexumot igazából sehonnan nem lehet jól lefényképezni, mert egy pici helyen van, és állandóan tele van emberrel a környéke. Ennek ellenére csináltunk róla néhány képet, amiből egyet be is szúrok ide.


Ezt követően gyalogoltunk tovább, és megnéztük a Pantheont. Ez azon ritka építmények közé tartozik, amelyet nem sikerült szétlopkodniuk, és további építőanyagnak felhasználni a helyieknek. Aki valaha járt ebben a kör alakú fedett, de a tető közepén kör alakú lyukkal rendelkező épületben, az elgondolkodhat azon, hogy vajon milyen igazi célja is lehetett az építőknek, és milyen funkciót szántak neki eredetileg.

Tovább folytattunk utunkat, templomról templomra jártunk, és közben láttuk az első rómás bejegyzésben található türelmes elefántot is, majd elérkeztünk egy újabb nagyon állomáshoz a Fórumhoz. Ez egy nagy rom, vagyis inkább téglás romokból álló téglalabirintus, ami szintén hemzseg az audiógájdot használó, és túristakönyvet forgató idegenektől. Itt is újra el sikerült azon gondolkodni, hogy vajon merre lehet a téglagyár, és hogy mennyi időbe telhetet előállítani a sok téglát.

A továbbiakban megnéztünk még néhány templomot, obeliszket, és elhaladtunk a Victor Emanuel emlékműve előtt is, amit a helyiek csúfságnak tartanak a városban, de szerintem igazából nem nagyon lóg ki a több építmény közül.

Nagyjából ennyi történt a harmadik napon, és hamarosan igyekszem a többi nap leírásával is.

Nincsenek megjegyzések: