2005/12/15

Lakáshelyzet 6.

Hétfőn felhívott a bankos csaj, hogy kedd reggel mehetünk megkötni a hitelszerződést, valamint a közjegyző előtt is aláírhatunk. Ez egy kicsit meglepő volt, de rögtön igent mondtam.

Másnap meg is érkeztünk a helyszínre, ahol négy példányt kaptunk az orrunk alá minden aláírandó dologból (hitelszerződés, jelzálog, meg két egyéb szerződés, ami a lakástakarékpénztárral kapcsolatos). Elvileg annyi példányt kaphattunk volna, amennyit akarunk, de ezt a négyet rakták "csak" elénk. A bankos csaj mondta, hogy mindegyik lapot szignózzuk alul, és írjuk alá, ahol kell. Elkezdtük olvasni a szerződést, de nagyjából feladtuk 3-4. oldal környékén. Ha belekötnénk valahol a szövegben, akkor lehet, hogy még néhány hetet várnunk kellene az újabb elbírálásra...

A szerződésben az állt, ha minden feltétel teljesül, akkor 8 napon belül a pénz el lesz utalva, és elvileg onnatól a lakás a minénk... azaz a banké, de mi használhatjuk. A szerződést böngészve azon poénkodtunk, hogy gyakorlatilag mindent meg kell kérdezni a banktól, hogy mit lehet csinálni (pl. már szinte wc-re sem lehet menni az engedélyük nélkül, vagy egy erősebb bélfelleget kiengedni).

Nincsenek megjegyzések: